Za ceno pokličite

Nevtralizator vodnega kamna Nanode Liberator

Oglašujte na Oglasi.si

Podrobnejši opis

Nevtralizator vodnega kamna NanodeTM LiberatorTM je naprava za preprečevanje korozije in poapnenja pri porabnikih hladne in tople pitne vode ter vode v hladilnih in ogrevalnih sistemih.

Nevtralizator vodnega kamna NanodeTM LiberatorTM preprečuje korozijo in poapnenje cevi, grelcev, pralnih strojev, pomivalnih strojev, pip, mrežic pip, ventilov, umivalnikov, kopalnih kadi, wc školjk, posode, kozarcev in kuhinjskega pribora. S tem se zmanjšajo stroški za nakup čistil in potrebnega je manj vloženega truda za čiščenje in vzdrževanje. Že obstoječe obloge apnenca se sčasoma zmanjšajo zaradi česar se pretok vode v ceveh izboljša.

Srce naprave je anoda iz čistega cinka iz katere se sproščajo cinkovi ioni. Cinkovi ioni preprečujejo kristalizacijo apnenca v kalcitni kristalni obliki, ki se odlaga na cevi, grelce in ga je težko odstraniti.

Okrog cinkovih ionov se zberejo delci apnenca v neškodljivi, igličasti strukturi vodnega kamna, imenovani aragonit. Nastali delci zrastejo v okrogle delce velikosti 150 mikronov, ki se ne prijemljejo površin in neškodljivo potujejo skozi vodovodni sistem, iz površin, kjer se voda osuši pa se enostavno in brez napora obrišejo samo z vlažno krpo, brez uporabe čistil.

Delci omogočajo, da se obstoječa poapnenja v cevovodih, šobah, orodjih, temperirnih napravah in ostalih porabnikih v hladilnem sistemu s časom zmanjšajo. Prav tako ne prihaja več do zamašitev z apnencem na kritičnih mestih v hladilnih sistemih.

Naprava deluje na podlagi galvanskega člena. Cink ima nizek potencial v elektrokemijski napetostni vrsti, zato se ta v primeru korozijskih pojavov porabi najprej in na ta način prepreči korozijo. Na površini cevovodov in porabnikov se ustvari tanka zaščitna plast cinkovega oksida. Uporaba je možna tudi v cevovodih, ki so sestavljeni iz različnih vrst kovin.

Cink je eden izmed tistih mineralov, ki so bistveni za življenje. Pomemben je za ohranjanje zdravega imunskega sistema, izgradnjo telesu koristnih maščob, pomaga pri razstrupljanju težkih kovin, kot sta kadmij in svinec. Cink veliko pripomore tudi k dobremu vidu, vohu in okusu, sodeluje pa tudi pri sproščanju inzulina. Ker naše telo za shranjevanje cinka nima določenega nobenega posebnega prostora, ga moramo uživati prav vsak dan.

http://www.vodni-filter.si/nevtralizator-vodnega-kamna.html

Dodatne možnosti

ID uporabnika: 16452
Oglašujte na Oglasi.si