956,74 €

TOPLOTNA ČRPALKA GORENJE 100 L ZNT

Trgovec

FORDSOLAR

FORDSOLAR

Uroš Premik, s.p.,
Migojnice 4a, 3302 Griže
Oglašujte na Oglasi.si

Podrobnejši opis

OBIŠČITE NAŠO PRENOVLJENO SPLETNO STRAN: http://www.fordsolar.si/

TOPLOTNA ČRPALKA GORENJE 100 L ZNT

Delovni tlak : 6 bar
Mere aparata (Š×V×G): 50,6 × 134,2 × 53,3 cm

Ta aparat je namenjen pripravi tople sanitarne vode v gospodinjstvu in pri drugih porabnikih, kjer dnevna potrošnja tople vode (40 °C) ne presega 150 l do 250 l. Aparat mora biti priključen na hišno napeljavo sanitarne tople vode, za svoje delovanje potrebuje električno napajanje. Zajemanje in izpihovanje zraka je lahko tudi izvedeno z zajemom oz. izpuhom zraka iz drugega prostora. Če boste aparat vgradili v prostor, kjer se nahaja kopalna kad ali prha, je potrebno obvezno upoštevati zahteve standarda IEC 60364-7-701 (VDE 0100, Teil 701). Na steno ga smete pritrdite samo pokončno s stenskima vijakoma nominalnega premera minimalno 8 mm. Steno s slabo nosilnostjo morate na mestu, kamor ga boste obesili, primerno ojačiti. Zaradi lažje kontrole in menjave magnezijeve anode, vam priporočamo, da pod aparatom in tlemi pustite zadosti prostora. V nasprotnem primeru bo ob servisnem posegu potrebno aparat demontirati s stene. Aparat ni namenjen industrijski uporabi in uporabi v prostorih, kjer so prisotne korozivne in eksplozivne snovi.

PRINCIP DELOVANJA TOPLOTNE ČRPALKE
Toplotna črpalka je termodinamični generator toplote, ki toploto iz nižje temperaturnega nivoja (npr. toplota zraka iz prostora) dvigne na višji temperaturni nivo (npr. topla sanitarna voda). Ta odvzeta toplota skupaj s pogonsko (električno) energijo tvori toplotno energijo, ki je na voljo za ogrevanje sanitarne vode.

a) Obratovanje s prostorskim zrakom
Pri obratovanju s prostorskim zrakom se za ogrevanje sanitarne vode uporabi samo količina energije zraka iz postavitvenega prostora. Toplotno črpalko se mora namestiti v zračen prostor kjer ne zmrzuje, po možnosti v bližino drugih virov ogrevanja. Za optimalno delovanje toplotne črpalke priporočamo dovolj velik in zračen prostor s temperaturo med 15 °C in 25 °C. Zagotoviti je potrebno zadosten dotok zraka v prostor. Na toplotno črpalko je potrebno namestiti kolena. Usmeriti jih je potrebno tako, da preprečimo mešanje zraka. Toplotne izgube so v prostoru s hladnim zrakom večje.
Modeli TC…Z V primeru, da toplotno črpalko postavite v prostor kjer ne zmrzuje in je temperatura nižja od 7 °C, se bodo za segrevanje sanitarne vode vključili grelci. Toplotna črpalka deluje v rezervnem režimu.
Modeli TC…ZNT V primeru, da toplotno črpalko postavite v prostor kjer ne zmrzuje in je temperatura nižja od 7 °C, toplotna črpalka deluje v normalnem režimu delovanja.

b) Obratovanje z vodenim zrakom
Pri obratovanju z vodenim zrakom toplotna črpalka dovaja oziroma odvaja zrak tudi od drugje preko cevovodnega sistema. Cevovodni sistem je priporočljivo toplotno izolirati, da se ne tvori kondenzat. Pri zajemanju zraka od zunaj je potrebno zunanji del prekriti tako, da se prepreči vstop prahu in snega v aparat. Poleg pojava upora v ceveh in kolenih, se je potrebno zavedati, da se pri povečanem uporu poveča tudi glasnost delovanja. V primeru izvedbe z vodenim zrakom je potrebno upoštevati najmanjše dovoljene premere cevi 125 mm ali □150x70.
Modeli TC…Z Za normalno delovanje toplotne črpalke mora biti temperatura zajetega zunanjega zraka vsaj 7 °C. Da bo delovanje toplotne črpalke vedno učinkovito, lahko z vgradnjo usmerjevalnih loput zajemate zrak iz prostora in ga nato vračate v prostore ali na prosto. V kolikor bo temperatura zajetega zraka nižja od 7 °C se za segrevanje sanitarne vode vklopijo grelci. Toplotna črpalka deluje v rezervnem režimu.
Modeli TC…ZNT Da bo delovanje toplotne črpalke vedno učinkovito, lahko z vgradnjo usmerjevalnih loput zajemate zrak iz prostora ali od zunaj in ga nato vračate v prostore ali na prosto. V kolikor bo temperatura zajetega zraka nižja od -7 °C se za segrevanje sanitarne vode vklopijo grelci. Toplotna črpalka deluje v rezervnem režimu.

UPRAVLJANJE TOPLOTNE ČRPALKE

Toplotno črpalko upravljate preko LCD zaslona občutljivega na dotik (Slika 11). S pritiskom kjerkoli na zaslon se le-ta osvetli. Pri osvetljenem zaslonu so polja za upravljanje aktivna. Po priključitvi toplotne črpalke na vodovodno in električno omrežje, ter z vodo napolnjenim kotlom, je le-ta pripravljena na delovanje. Toplotna črpalka segreva vodo v območju 10 °C - 55 °C, od 55 °C - 75 °C vodo segrevajo električna grela.

Preko LCD zaslona toplotna črpalka omogoča upravljanje naslednjih postavk:
Vklop alternativnega vira (grela)
Indikacija, pregled napak delovanja, vstop v servisni meni
Prikaz in nastavitev temperature v °C
Vklop in nastavitev programa dopust
Prikaz dneva v tednu (1.. ponedeljek, …, 7.. nedelja)
Zmanjševanje vrednosti
Vklop / izklop toplotne črpalke
Povečevanje vrednosti
Vklop in nastavitev časovnih načinov delovanja
Prikaz in nastavitev časa
Vklop pospešenega gretja "TURBO"
Signalizacija delovanja grel
Vklop gretja na najvišji temperaturni nivo
Signalizacija delovanja kompresorja
Signalizacija delovanja protilegionelnega programa
Prikaz količine tople vode
Signalizacija odtaljevanja
Signalizacija delovanja ventilatorjaCENA JE PODANA Z 9,5 % DDV, KAR VELJA V PRIMERU MOJE VGRADNJE, MONTAŽE, PRIKLOPA, ZAGONA,... ZA FIZIČNE OSEBE, ZA STANOVANJSKI OBJEKT!
V OSTALIH PRIMERIH - NADALJNA PRODAJA, PRAVNE OSEBE - SE OBRAČUNAVA 22 % DDV.

Možnost nakupa preko DINERS kartice na obroke do 24 mesecev!

Vse informacije, vprašanja in ponudbe na elektronski naslov:

fordsolar@gmail.com

Dodatne možnosti

ID uporabnika: 1732
Oglašujte na Oglasi.si