100.000,00 €

Prodam: MB - Podravska - Maribor, Tezno, frekventna lokacija ob cesti, hiša - samostojna

Podatki

  • Lokacija: MB - Podravska - Maribor
  • Velikost: 130.00 m2
  • Velikost parcele: 173.00 m2
  • Zgrajeno: 1934
  • Adaptirano: 2017
  • Energetski razr.: EI v izdelavi
  • Oglas poteče: Neomejeno

Kontaktirajte prodajalca

031/787-220

Oprema in ostali podatki

terasa
parkirno mesto
več parkirnih mest
centralna kurjava
kabelski internet
kabelska TV
vpisano v zemljiško knjigo

Podrobnejši opis

V STANOVANJSKO-POSLOVNI SOSESKI NA TEZNU, NA FREKVENTNI LOKACIJI OB CESTI, PRODAMO POSLOVNO-STANOVANJSKO HIŠO, KI JE BILA V OBDOBJU 2016/2017 OBNOVLJENA. Hiša stoji na 173 m2 veliki parceli, in je bila po podatkih GURS-a zgrajena leta 1934. Grajena je opečno. Površina zemljišča pod stavbo znaša 70 m2 (dolžina hiše je cca. 9 m, širina pa cca. 8 m). Hiša ima cca. 130 m2 skupne površine, in obsega 2 etaži (pritličje in nadstropje). V PRITLIČJU v izmeri cca. 65 m2 je poslovni prostor - PEKARNA. Pekarna ima dva vhoda iz sprednje oz. cestne strani. Obsega prodajni prostor z izložbama (sprednja stena je vsa v steklu), hodnik, proizvodno-skladiščni prostor, pomivalnico, in sanitarije. Lega je pretežno zahodna. Na tleh (in delno stenah) je nova keramika, pred hišo oz. pekarno pa je urejeno tudi manjše asfaltirano parkirišče za stranke. V NADSTROPJU v izmeri cca. 65 m2 je STANOVANJE. Stanovanje ima lasten vhod iz zadnje oz. dvoriščne strani. Obsega večjo pokrito teraso pred vhodom v stanovanje, manjšo kuhinjo, 3 sobe (od tega sta dve povezani), in majhno kopalnico z wc-jem. Tudi lega stanovanja je pretežno zahodna. Parkiranje je možno ob hiši.

Na sosednji 261 m2 veliki parceli stoji še ena samostojna hiša. Ta hiša je bila zgrajena leta 1995 – električarska delavnica v pritličju in neizdelana mansarda. Tudi ta objekt je opečno grajen. Po podatkih GURS-a znaša površina zemljišča pod stavbo 90 m2, objekt pa ima 183,60 m2 skupne površine. V pritličju je velika delavnica, z lastnim vhodom iz dvoriščne strani. V mansardi je stanovanje, z lastnim vhodom s strani hiše. Stanovanje obsega večjo pokrito teraso pred vhodom, predsobo, kuhinjo v povezavi z jedilnico in dnevnim prostorom, dve sobi, ter večjo kopalnico s kotno kadjo in wc-jem. Prostori imajo delno vzhodno in delno zahodno lego. Parkiranje je možno ob hiši.

OGREVANJE obeh hiš je urejeno s centralno kurjavo na olje (ena peč in ena cisterna za kurilno olje); kurilnica se nahaja v prvi hiši, vhod vanjo pa je urejen iz dvoriščne strani. Lahko pa se v drugi hiši uredi tudi lastna kurilnica (in sicer pod stopniščem, ki vodi v stanovanje v mansardi).
V obeh objektih so urejeni PRIKLJUČKI elektrika, voda, kanalizacija, in KTV. Oba objekta imata vsak svoj elektro števec (števca z daljinskim odčitavanjem sta nova), števec za vodo pa je eden za oba objekta.

V OBDOBJU 2016/2017 STA BILI OBE HIŠI OBNOVLJENI: izdelava stanovanja v mansardi druge hiše, novi strehi (opečni, z dvojno izolacijo), vsa vhodna vrata in večina oken (PVC), inštalacije, stene, talne obloge (keramika in laminati), izolacija stropov v nadstropju in mansardi, delno novi Demit fasadi (8 cm izolacije), asfaltiranje parkirišča pred prvo hišo itd. Dvorišče je trenutno betonirano, drugi hiši pripada tudi majhen vrtiček … Na isti strani ceste je naselje individualnih stanovanjskih hiš, na drugi strani ceste pa je precej poslovnih stavb. Vsa potrebna infrastruktura je blizu: ambulanta splošne medicine je oddaljena cca. 50 m, postaja mestnega prometa, trgovina, pošta, banka itd. pa se nahaja na oddaljenosti do 300 m.

MOŽEN JE NAKUP PRVE, DRUGE ALI OBEH HIŠ PO CENAH: 100.000,00 EUR (PRVA HIŠA), 70.000,00 EUR (DRUGA HIŠA), OZ. 150.000,00 EUR (OBE HIŠI SKUPAJ); v navedene cene je 9,5% DDV že zajet! Pri nakupu obeh hiš skupaj obstaja možnost oddaje prve hiše prodajalcu, za mesečno najemnino 1.100,00 EUR. Hiši se prodajata obnovljeni in delno opremljeni (skoraj v celoti opremljeno je le stanovanje v drugi hiši, septembra 2017 pa sta bili opremljeni tudi pekarna v pritličju prve hiše in delno stanovanje v nadstropju prve hiše), pri čemer je za opremo pekarne potrebno doplačati. PEKARNA USPEŠNO OBRATUJE OD KONCA SEPTEMBRA 2017! Nepremičnini sta vpisani v zemljiško knjigo. Hiši sta vseljivi takoj oz. po dogovoru!

Za ogled ali morebitne dodatne inf. pokličite 031/787-220 (Valerija).

Dodatne možnosti

ID uporabnika: 6122
Oglašujte na Oglasi.si