5.850,00 €

Leseno kolo iz mahagonija

Trgovec

Mobi žaga

Mobi žaga

MOBI ŽAGA, MITJA NAROBE S.P.,
Razgledna pot 8a, 4270 Jesenice
Oglašujte na Oglasi.si

Podrobnejši opis

Kolo je narejeno iz masivnega lesa. Osnova ogrodja je bukovina, ki je oblečena z lamelami iz mahagonija. Nekaj je mahagonijevega furnirja debeline 2mm, ostalo pa masiven mahagonij debeline 10-15mm. Pletenica za menjalnik poteka skozi celoten okvir, za zadnjo zavoro pa po površini okvirja, sicer bi prišlo do preveč ostrih kotov za pravilno delovanje zavore. Edini kovinski deli okvirja so nosilci zadnjega kolesa, ter ležišča ležajev za krmilo in pedala. Robovi okvirja so rezkani in brušeni v tolikšni meri, da se je pokazala sredica in bukovine, s čimer sem prišel do svetlih črt, ki izstopajo iz preostalega okvirja. Celoten okvir je lakiran približno 8x z dvokomponentnim lakom za parket, potem pa brušen z vodnim brusnim papirjem in poliran do dokončnega sijaja.

Oprema kolesa (zavore, menjalnik, …) je od Shimana. Kolo je težko približno 18 kg in je popolnoma funkcionalno. Z njim sem naredil le nekaj kilometrov in vedno je vzbudilo kar nekaj pozornosti pri naključnih srečanjih.

V delu je že novo leseno kolo, oziroma okvir kolesa, ki pa je še bolj edinstvene zasnove. Narejeno bo iz jesenovega furnirja, laminirano do potrebne debeline z nekaj dodatnimi elementi poliranega nerjavnega jekla.

Tel: 041 711 015

Dodatne možnosti

ID uporabnika: 43918
Oglašujte na Oglasi.si