Za ceno pokličite

Pergole

Oglašujte na Oglasi.si

Podrobnejši opis

Pergole ustvarijo čudovito in toplo bivanjsko okolje in so zelo prilagodljive. So nepogrešljiv del na vrtu, saj ustvarjajo prijetno naravno senco. Ker je les naraven material, se na lesenih pergolah pogosto najdejo rastline. Nanje se lahko prirastejo plezajoče rastline, na primer trta, ki v kratkem času ustvari prijetno senco, jeseni pa se lahko posladkamo z njenim grozdjem. Primerne so tudi druge rastline s čudovitimi cvetovi, ki ustvarijo pomirjajoče in lepo okolje.

Najprej so pergole začeli izdelovati v južnejših krajih, saj je tam večji del leta sončno in vroče ter so ljudje potrebovali senco. Zdaj so popularne tudi pri nas in severneje.

Ker tudi pergole stojijo zunaj, je potrebno les ustrezno zaščititi. Če je potrebno, jih prebarvamo in impregniramo, da jim vremenske razmere ne pridejo do živega in ostanejo lepe. Pergole lahko postavimo sredi vrta, na dvorišče ali ob hišo. Lahko so primerne tudi kot garaža za avto ali pa za podporo 'zelenega tunela', ki ga lahko postavimo kot okras na vrtu. Zavedamo se, da morajo biti dovolj nosilne, saj so rastline, ki se nanje prirastejo, dokaj težke, pozimi pa velikokrat nanje pade še sneg.

Pergole vam dostavimo na dom in zmontiramo.

Dodatne možnosti

ID uporabnika: 7370
Oglašujte na Oglasi.si