470,00 €

Električna negovalna postelja s trapezom - Dali

Kontaktirajte prodajalca

040/988-878
Oglašujte na Oglasi.si

Podrobnejši opis

Lepo ohranjena električna bolniška postelja, s trapezom in trikotnikom za dvig. Priznanega nemškega proizvajalca Burmeier, model "Dali". Ležišče je izdelano štiridelno z latofleks vzmetenjem, ki je primerno za vložek s širino 90cm in dolžino 200cm.
Negovalno posteljo je zaradi hitro sprostitvenih vijakov možno enostavno razstaviti in prav tako tudi hitro sestaviti, brez kakršnekoli uporabe orodja. Primerna je za prevoz z večino osebnih vozil. Priložena so navodila, račun z garancijo, ter transportni regal za olajšano transportiranje in za morebitno kasnejšo optimalno hrambo.

Električna negovalna postelja s serijsko vključenim pripomočkom za dvigovanje - vogalnim trapezom s trikotnikom na zanki. Možno ga je namestiti v konzolo ob levi ali ob desni strani vzglavja. Trapez je premičen, zanka trikotnika pa je nastavljiva po dolžini.
Na vsaki strani sta ob ležišču nameščeni dve dvodelni neprekinjeni varnostni premični ograji z zaklepom, ki varujeta pred padcem iz postelje.
Negovalna postelja je postavljena na štirih robustnih in vrtljivih kolesih, premera 100mm. Vsa kolesa se vrtijo v polnem krogu okoli svoje osi, kar omogoča enostavno premikanje postelje. Za preprečitev premika in fiksno pozicijo v prostoru, imajo vsa štiri kolesa vgrajeno nožno zavoro.
Predvidena je za uporabo v bolnišnicah, negovalnih objektih in za domačo uporabo.

Prednost negovalne postelje je električna regulacija in nastavitev postelje po željah in po potrebi njenega uporabnika. Z električno regulacijo se uravnava višina ležišča, ter naklon vzglavja, prav tako tudi naklon kolenskega pregiba na vznožju postelje.
Električne nastavitve in regulacije podpirajo štirje sinhronizirani, mirno in tiho delujoči visoko kvalitetni elektromotorji nemške proizvodnje Linak, s centralno nadzorno enoto. Elektromotorji Linak se v svetovnem merilu uvrščajo v sam vrh kakovosti tovrstnih izdelkov.

Dva motorja, ki sta posamično nameščena v stranicah postelje s kolesi, poskrbita za dvig in spust ležišča. Ležišče postelje se v spuščenem stanju nahaja 40cm od nivoja tal, ob dvigu pa se ležišče poviša do 80cm od tal. Možna je tudi nastavitev premika posteljnega ležišča v anti-Trendellenburg pololžaj, pri katerem je glava višja od stopal. Anti-Trendellenburg položaj zagotavlja dodatno olajšanje krvnega tlaka iz zgornjih delov telesa, kot so glava, vrat, skupaj z abdominalnim in genitalnim območjem. Pri posameznikih z višjo telesno težo pa pripomore pri sprostitvi dihalnih poti.

Preostala dva elektromotorja, ki sta nameščena tik pod samim ležiščem, upravljata električni premik vzglavja do naklona 70° in električni premik vznožja do naklona 37°. Pod kolenski pregib in spust vznožja se več stopenjsko nastavlja ročno s pomočjo dveh rastrskih zaskočnikov.
Delovanje elektromotorjev se upravlja s priloženim 6-funkcijskim daljinskim upravljalcem, ki je z zaščito IP64 odporen na udarce, na pršenje vode in je preprost za rokovanje. Vsi elektromotorji negovalne postelje imajo visoko nosilnost in so zaščiteni proti prahu, ter proti vlagi z zaščito IP54.

Ležišče je sestavljeno iz štiridelnega latofleks vzmetenja, z možnostjo nastavitve trdote treh dvojnih letev pri ledvenem predelu. S pomočjo elektromotorjev ponuja velik nabor želenih nastavitev pozicij ležišča. Funkcije različnih nagibov in naklonov ležišča postelje olajšajo vsakodnevno nego in pripomorejo k udobnosti uporabe. Nekatere nastavitve pozicij njenega ležišča lahko učinkujejo tudi protibolečinsko in pomagajo proti otekanju nog.

Na straneh ležišča se nahajajo štirje kovinski ročaji, ki preprečujejo nezaželeno premikanje posteljnega vložka. Celotna kovinska konstrukcija postelje je zatesnjena z elektrostatičnim postopkom in kvalitetnim prahom iz poliestra v kožni barvi. Zaključni pravokotni stranici pri vzglavju in vznožju postelje sta izdelani iz iverokala prevlečenega s furnirjem, v barvnem dekorju bukve.
Poleg priloženih varnostnih lesenih ograj in vogalnega trapeza s trikotnikom, ima negovalna postelja še veliko drugih možnosti za namestitev dodatnih pripomočkov proizvajalca kot na primer: stojalo za infuzijo, nosilec urinske steklenice, regulator električne antidekubitus blazine ter ostalih potrebnih pripomočkov za nego.

Ostale podrobnosti negovalne postelje:
- dimenzija ležišča postelje= 200 x 90cm
- skupna zunanja dimenzija sestavljene postelje= 212 X 101cm

Več informacij na 040/98-88-78
(možnost dostave po dogovoru)

***zaradi trenutnih razmer Medropini s.p. obratuje sicer nemoteno, vendar z ozirom na upoštevanje preventivnih ukrepov, ki omejujejo širjenje virusa Covid-19.***

Dodatne možnosti

ID uporabnika: 36675
Oglašujte na Oglasi.si